De oude Jumbo spellen

Jumbo bestaat al sinds 1853. In het begin ontwikkelde het merk vooral speelgoed, maar in de 20ste eeuw begon het met het ontwikkelen van bordspellen. In 1947 verscheen er een Jumbo-folder waarin voor het eerst bordspellen vermeld stonden. Op de eerste pagina stond het welbekende spel ‘Mens erger je niet’ omschreven. De folder had ook de spellen Hammertje Tik, Ganzenbord en Pim Pam Pet erop staan. Al deze spellen worden vandaag de dag nog steeds gespeeld hoe leuk is dat!

Het Jumbo logo

Het logo van de spellen van Jumbo, met daarop een afbeelding van een olifant, is wereldwijd bekend. Maar waarom is het logo dan een olifant geworden? De stichters van Jumbo produceerden in het begin eerst houten speelgoed en hadden daarbij een doel: het speelgoed zo sterk maken dat het niet kapot zou gaan. Ze bedachten dat het speelgoed zo sterk moest zijn, dat als er een olifant op zou gaan staan, het dan alsnog niet kapot zou gaan. Vandaar dus de rode olifant! Het logo heeft verschillende transformaties doorgemaakt, maar de olifant heeft er altijd op gestaan. Het uiteindelijke resultaat is een rode olifant met de merknaam Jumbo erin.

Jumbo spellen bij POELWEB

Koop vandaag nog je favoriete Jumbo spel bij POELWEB en profiteer van onze voordelige service. Bij POELWEB hebben wij een snelle leveringsservice, want als je jouw producten bestelt, dan verzenden wij jouw pakket binnen 3 werkdagen. Plaats je een bestelling vanaf € 35,00 dan is de verzending gratis. Mocht je niet tevreden zijn met jouw product, dan hebben wij een retourbeleid van 14 dagen. Dus waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog jouw Jumbo spellen bij POELWEB!